Designer-koti pienellä budjetilla

Moni kuvittelee että designer-kodin voi luoda vain rahalla. Näin ei kuitenkaan ole, sillä designer-kodin voi saada myös pienemmällä budjetilla, kunhan viitsii nähdä vähän vaivaa.

Seinät ovat asunnon kehys

Ensimmäinen ja tärkein tekijä on tila itsessään, joka luo perustan kaikelle muulle sisustukselle. Seinien maalaaminen tekee tilasta helposti paljon laadukkaamman ja tyylikkäämmän. Lattian ulkonäkö on myös tärkeä. Jos asunnossa on ruma lattia jota ei ole varaa vaihtaa, kerrostetuilla matoilla sen saa peittoon, ja matot luovat välittömästi kodikkuutta ja tuovat mielenkiintoa.

Suuri ongelma monille sisustajille on suuret, paljaat seinäpinnat. Seiniä ei missään nimessä kannata jättää paljaiksi koska silloin tila ei näytä koskaan kodikkaalta tai edes valmiilta. Paljaat seinät ovat ankeita ja luovat vankilamaisen vaikutelman. Mitä sitten laittaa seinille? Helppo, edullinen ja tyylikäs vaihtoehto ovat kehystetyt julisteet. Laadukkaat kehykset ovat oleelliset, koska seinälle sinitarralla kiinnitetty juliste ei ole tyylikäs vaan antaa vaikutelman opiskelijan huoneesta. Tyylikkäät kehykset saavat kuvan kuin kuvan näyttämään paremmalta, ja jakavat seinätilan osiin, rikkoen näin monotonisen, laatikkomaisen vaikutelman. Kehystettyjä kuvia ja julisteita voi yhdistellä “tilkkutäkkityyliin”, esimerkiksi sijoittaen sohvan yläpuolelle kokoelman eri kokoisissa ja tyylisissä kehyksissä. Lopputulos on eloisa ja persoonallinen.

Design-huonekalut kannattaa valita harkiten

Huonekalujen valinta on todella tärkeää designer-kodissa, jossa jokaisen esineen on oltava huolella harkittu ja yhteensopiva. Tilan avaruus on pienempi ongelma kuin mauttomat huonekalut, joten huonekaluja kannattaa hankkia maltilla, oman budjetin mukaan. Muutama laadukas, klassinen design-huonekalu on avain designer-kotiin, ja muut huonekalut voivatkin sitten olla yksinkertaisia mutta tyylikkäitä. Näin tilassa ei ole liikaa katseenvangitsijoita, ja kokonaisuus säilyy miellyttävän yksinkertaisena. Kirpputoreilta ja netistä voi tehdä uskomattomia design-löytöjä, joten niistä kannattaa etsiskellä. Tyhjää tilaa kodissa voi täyttää suurilla viherkasveilla jotka antavat väriä ja kodikkuutta, ja peittävät tehokkaasti tyhjiä seinäpintoja tai aukkoja huonekalujen välissä.

Netistä vinkkejä mutta luota omaan makuun

Jos oma inspiraatio tai taidot loppuvat kesken, netissä on myös paljon vinkkejä kodin sisustamiseen. Tärkeintä on kuitenkin luottaa omaan makuun ja sisustaa koti juuri sellaiseksi kuin itse haluaa, trendeistä välittämättä!