Huonekalu- ja sisustussuunnittelija tekee tilalle ihmeitä

Jokainen on itse oman kotinsa paras asiantuntija. Joskus saattaa kuitenkin olla tarvetta turvautua sisustussuunnittelijan tai huonekalusuunnittelijan palveluihin. Koulutetut ammattilaiset osaavat katsoa kotiasi asiantuntijan silmin, ja he osaavat todennäköisesti ehdottaa sinulle sellaisia mainioita ratkaisuja, jotka eivät ole tulleet omaan mieleesi.

Sisustussuunnittelijat suunnittelevat nimensä mukaisesti sisustuksia, eli he auttavat esimerkiksi seinien ja lattioiden materiaalivalinnoissa, valaisimien järjestelyssä ja huonekalujen sekä niiden materiaalien valinnassa ja sijoittelussa. Huonekalusuunnittelija puolestaan keskittyy ensisijaisesti juuri huonekaluihin liittyviin kysymyksiin. Tarpeen vaatiessa kotia suunnitellessa voi käyttää molempia. Pääasia on, että kokee olevansa palkkaamansa ammattilaisen kanssa samalla aaltopituudella, jolloin yhteistyö yleensä muodostuu sekä hedelmälliseksi että inspiroivaksi.

Asujansa mukainen koti arkeen ja juhlaan

Kodin tarkoitus on olla asujansa näköinen sekä arjessa että juhlassa. Sisustus saa olla sekoitus ajattomuutta, yllätyksiä ja kaikkea muuta mahdollista. Parhaimmillaan koti tarjoaa paikan, jossa voi levähtää hektisen arjen keskellä ja viettää aikaa itselleen tärkeimpien ihmisten kanssa juuri sellaisena kuin on.

Monen mielestä koti on myös paras paikka järjestää erilaisia juhlia. Juhlissa on mahdollista päästää oma luovuutensa valloilleen helposti ja edullisesti, sillä niissä on tarkoitus olla hauskaa. Koristelut ja muu rekvisiitta kuuluvat juhliin olennaisena osana, ja siinä osaa auttaa aina ihastuttavan yllättävä Partyking yhtä tehokkaasti kuin sisustus- ja huonekalusuunnittelija neuvovat pysyvämpien ratkaisujen löytämisessä. Partyking tarjoaa kaikki kuviteltavissa olevat koristeet juhlaan kuin juhlaan. Kun koti on arkena kohtalaisen selkeälinjainen ja rauhoittava, se on hauska pukea juhlan kunniaksi täysin toisenlaiseen kuosiin ja hullutella. On väärä luulo, että juhlat kuuluisivat vain lapsille kaverisynttäreineen ja naamiaisineen. Aikuinen, joka kantaa arjessa jatkuvasti paljon vastuuta, ansaitsee itselleen ja ystävilleen railakkaat juhlat vähintään yhtä lailla kuin lapsi!

Valitse sisustus- ja huonekalusuunnittelija huolella

Kun valitset itsellesi sisustus- ja huonekalusuunnittelijaa, älä hätiköi. Heidän kanssaan teet päätöksiä, jotka vaikuttavat sinun ja mahdollisten perheenjäsentesi elämään pitkän aikaa. Esimerkiksi kampaajaa voi vaihtaa nopeastikin ja kokeilla hänen kanssaan hetken mielijohteesta jotakin radikaalia, mutta sisustuksen suhteen kannattaa miettiä pidempään, sillä se on pysyvämpi ratkaisu.

Tehdessäsi päätöstä suunnittelijasta, muista aina selvittää, mikä hänen koulutuksensa ja kokemuksensa on. Ammattitaitoiseen suunnittelijaan voit luottaa. Älä kuitenkaan usko pelkästään faktoja, vaan kuuntele myös intuitiotasi. Jos sinusta tuntuu, ettet tule toimeen suunnittelijan kanssa, älä valitse häntä, vaikka ansioluettelo olisi kuinka pitkä. Sinun tulee pystyä luottamaan suunnittelijaan, koska annat hänen käsiinsä jotakin niin tärkeää kuin kotisi. Suunnittelijan kanssa pitää keskustella avoimesti ja häneltä pitää uskaltaa kysyä nekin kysymykset, jotka tuntuvat omasta mielestä tyhmiltä.

Ei ole välttämätöntä, että suunnittelija on aikaisemmin suunnitellut juuri sellaisen ratkaisun, joka on täydellisesti mieleesi. Tärkeämpää on se, että hän on portfolionsa perusteella suunnitellut erilaisia kokonaisuuksia. Se todistaa, että suunnittelija osaa kuunnella asiakastaan ja olla avoin monenlaisille ideoille, eikä pidä jääräpäisesti kiinni omista ideoistaan ja visioistaan. Hyvä suunnittelija ymmärtää, että koti on asiakkaalle maailman tärkein paikka, jossa hän viettää elämästään enemmän aikaa kuin missään muualla. Siksi on ehdottoman tärkeää, että koti tuntuu kodilta.