Designtuotteiden yhdistäminen budjettikotiin

Designtuotteet ovat parhaimmillaan ajattomia, tuovat kotiin ripauksen luksusta ja säilyvät sukupolvelta toiselle. Monet unelmoivat esimerkiksi design-huonekaluista, mutta ne tuntuvat tavoittamattomilta hintansa takia. Joskus voi tuntua myös siltä, että designtuotteet eivät istuisi muuten budjettiystävällisesti sisustettuun kotiin. Vaikka tuotteen hinta voisi kirpaista ostohetkellä, kannattaa muistaa, että designtuotteet voivat olla hyvä sijoitus. Niihin voi myös kehittyä sellainen henkinen side, joka ei tavallisesti ilmaannu massatuotettujen tuotteiden kohdalla – sen arvoa ei voikaan rahassa mitata.

Miten yhdistää designia tavalliseen suomalaiseen kotiin?

Designtuotteissa parasta on se, että niiden hankkimista usein harkitaan pitkään ja hartaasti, minkä johdosta niillä on erityisen tärkeä asema kodissa. Jos kotiinsa haluaa hankkia designia, voi lähteä liikkeelle esimerkiksi suomalaisista lasiesineistä. Antiikkikaupoista voi löytyä todellisia helmiä, joiden arvo nousee jatkuvasti, etenkin jos tuotteet ovat hyväkuntoisia. Myös designvalaisimet ovat taattu valinta – valaisin pysyy todennäköisesti hyvässä kunnossa vuosikymmeniä, kasvattaen sen henkistä ja rahallista arvoa. Lasiesineiden ja valaisimien yhdistäminen kotiin on yksinkertaista ja helppoa. Valaisin voi olla huoneen katseenkiinnittäjä ja keskustelunavaaja. Myös lasiesineet saa hienosti esille vitriinikaappiin, jossa ne saavat kaipaamaansa huomiota ja pysyvät hyvässä kunnossa, tuoden ripauksen luksusta tavalliseen kotiin.

Suomalaisesta designmaailmasta löytyy myös upeita huonekaluja, jotka istuvat monenlaiseen kotiin. Alvar Aallon vuonna 1936 suunnittelema näyttävä Tankki-nojatuoli on varma valinta. Tankki-tuolia löytyy eri kankailla verhoiltuna, jolloin on helppoa valita juuri omaan kotiin sopiva yksilö. Kyseinen nojatuoli on oiva vaihtoehto, jos etsii suomalaista designia, jolle tulisi kodissa todellista käyttöä. Virtaviivaisen designinsa johdosta se mukautuu moneen tyylikkääseen, skandinaaviseen kotiin. Myös Aallon Artekille suunnittelemat L-jalkaiset ruokapöydät ovat suosittu valinta suomalaiseen kotiin. Niitä löytyy niin suorakaiteen kuin pyöreän muotoisina, joten jokaiseen tilaan löytyy varmasti sopiva pöytä.

Vain jo yhdellä tai muutamalla designtuotteella saa kotiin tuulahduksen laatua ja kestävyyttä. Jos budjetti on tiukilla, niin täytyy vain päättää mihin panostaa ja mistä pihistää. Ei ole esimerkiksi vaikeaa löytää laadukas kuvakehys lompakolle edulliseen hintaan. Asiantuntijat puolestaan suosittelevat pitämään silmät auki designlasiesineiden varalta huutokaupoissa, koska niiden arvo säilyy ja ne tuovat rutkasti iloa omistajalleen.