Suomalaiset design-tuotteet sisustuselementteinä

Suomessa on aina valmistettu design-tuotteita. Jokainen tuntee sellaiset nimet kuin Artek, Iittala, Marimekko ja Aarikka. Kaikki näistä kuuluvat olennaisesti suomalaisiin koteihin, sillä täällä meillä suomalainen design on suositumpaa kuin mikään muu. Suomalainen design ei kuitenkaan missään nimessä ole edullista ja jotkut uskovatkin, että se ei hintansa vuoksi kuulu jokaiselle. Näin ei kuitenkaan ole. Kaikilla on oikeus nauttia suomalaisista huonekaluista ja koriste-esineistä. Jos oma budjetti ei anna myöten, voi aina hakea lisärahoitusta. Hae lainaa netissä, kilpailuta lainat ja valitse edullisin.

Suomalainen design sopii kaikkiin suomalaisiin koteihin. Suomalainen merkki tuotteessa ja kotimaassa valmistettu tuote kertovat aina siitä, että ostaja tukee suomalaisia yrittäjiä. Sen lisäksi suomalaiset valmistajat tietävät, mikä sopii suomalaiseen makuun. Design-tuotteet eivät välttämättä ole kaikkein räiskyvimpiä, vaan suomalaisessa designissa luotetaan enemmän ajattomuuteen ja klassiseen kauneuteen. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta huonekalusta käyvät Harri Koskisen suunnittelemat K-tuolit. Ne eivät hyppää silmille sisustuksesta, mutta ovat samalla koko sisustuksen kulmakivi. Kaiken upean ja laadukkaan ei siis tarvitse olla liian näkyvää.

Artek ihastuttaa suomalaisia

Artekilla on monia tuotteita, jotka löytyvät useasta suomalaisesta kodista. Yksi näistä on Lokki-valaisin. Lokki-valaisimen muoto muistuttaa hieman lintua, mistä se on saanut myös nimensä. Valaisimen pehmeä muoto sopii jokaiseen kotiin. Artek on valmistanut monia muitakin suosittuja valaisimia, mutta löytyypä sen mallistosta myös huonekaluja.

Artekin Domus-tuolit ovat samaan aikaan jykeviä ja raskaita, mutta toisaalta hyvin kepeän ajattomia. Niiden muotoilu on sellainen, että tuoleissa on mukava istua. Puiset tuolit sopivat hyvin ruokapöydän tuoleiksi. Materiaalilla onkin väliä, sillä varsinkin keittiössä tuoleihin voi syntyä ikäviä tahroja. Puisten tuolien kanssa tätä ongelmaa ei ole, sillä ne saa puhdistettua helposti.

Artekin valikoimasta monet tuntevat varmasti myös pyöreät tuolit ja pöydät. Pöydissä ja tuoleissa on L-kirjaimen muotoiset jalat, jotka ovat ikään kuin tuotteiden tavaramerkit. Artekin Aalto-jakkarat ovat hyvin kysyttyjä yhä tänä päivänä. Niitä voi kuitenkin yrittää etsiä käytettyinä, jolloin hinta on huomattavasti uusia edullisempi. Artekin pyöreä pöytä taas kulkee nimellä 90b. Suomalaisissa kodeissa kyseistä pöytää käytetään erityisesti olohuoneen pöytänä sekä sivupöytänä vaikkapa kirjastossa. Jokainen suomalainen on voinut nähdä näitä tuoleja ja pöytiä julkisissa tiloissa, sillä niitä on käytetty niin terveyskeskuksissa kuin kouluissakin. Tällä on haluttu omalla osallaan edistää suomalaisen designin näkyvyyttä ja kannattavuutta. Toisaalta Artekin tuotteet ovat myös erittäin kestäviä, sillä ne on valmistettu ainoastaan kaikkein laadukkaimmista materiaaleista. Tuotteet ovat kokonaan suomalaista käsityötä.