Haaveissa oma blogi huonekaluista?

Huonekalut ovat joillekin välttämätön paha, toiselle taas tapa ilmaista itseään. Kuuluit sitten kumpaan porukkaan tahansa, sinulla on takuulla huonekaluja ja olet ajatellut niitä ainakin jollain tasolla. Onkin siis täysin luonnollista, että olet ehkä jossain vaiheessa kohdannut huonekaluista ja sisustuksesta kertovan blogin vaikkapa googlettaessasi jotain tiettyä huonekalua.

Suomalaiset lukevat mielellään erilaisia lifestyle-blogeja ja ne ovat aina suosituimpien blogien joukossa. On siis selvää, että tällaisilla blogeilla on vankka lukijakunta, ja myös sinun blogisi voi löytää sellaisen. Jos olet halunnut aloittaa sisustusaiheisen blogin, isoin esteesi on todennäköisesti oma epävarmuutesi.

Kannattaa myös pitää mielessä, että kaikkien ei tarvitse alkaa pitämän blogia ammattimaisesti. Moni pitää blogia ihan vain omaksi ilokseen ja purkaakseen omaa kirjallista luovuuttaan. Blogin pitäminen on myös hyvä tapa ylläpitää omaa äidinkielen taitoa tai treenata vierasta kieltä, jos kirjoitat blogiasi vaikkapa kansainväliselle yleisölle – sinä päätät.

Millä pääset alkuun?

Blogia perustettaessa kannattaa muistaa se, että tietokone, jolla blogiasi loppupeleissä kirjoitat ja hallinnoit, on tärkein työkalusi. Siksi siihen kannattaa panostaa – mutta ei hätää: hyvän tietokoneen ei tarvitse olla kallis. Tietokoneen voi ostaa käytettynä, jolloin hinta putoaa ja teet samalla merkittävän ympäristöteon. Erityisesti Applen valmistamat tietokoneet ovat suosittuja käytettyinä. Huonekaluista ja sisustuksesta kertova blogi on yleensä melko visuaalinen ja tarvitset paljon kuvia blogiisi. Kannattaakin siis valita vaikkapa macbook pro retina 13, jossa on tarkka näyttö ja korkea resoluutio.

Kuten jo sanottu, oma epävarmuutesi saattaa olla pahin esteesi blogia aloittaessa. Jos et ole tottunut julkaisemaan kirjoituksiasi, kannattaa aluksi ottaa seurantaan pari blogia ja seurata esimerkiksi, millaisia ilmauksia niissä käytetään. Lisäksi kannattaa kerrata joitakin suomen kielen perusteita, kuten vaikkapa pilkkusääntöä ja yhdyssanoja. Mikäli teksti on täynnä pikkuvirheitä, lukija keskittyy enimmäkseen niihin, eikä itse tekstiisi.

Mihin voin keskittyä blogissani?

Sitten blogin aiheesta! Se on täysin sinun valintasi mukainen. Kannattaa kuitenkin kuunnella omia lukijoita ja tarttua sellaisiin aiheisiin, joista nämä haluaisivat lukea. Voit kirjoittaa hyvinkin yleisluontoista blogia sisustuksesta ja huonekaluista, jolloin sinulla on enemmän liikkumavaraa kuin jos kirjoittaisit vaikkapa pelkästään erilaisista sohvista tai keskittyisit vain tiettyyn huoneeseen.

Luonnollisesti voit kirjoittaa ihan vain vaikkapa olohuoneen kalusteista ja sisustuksesta, jos koet saavasi siitä tarpeeksi juttua. Mikäli sinulla on menossa vaikkapa remontti, voit dokumentoida sen edistymistä blogissasi. Tällaiset blogit ovat suosittuja siksi, että ne antavat arvokkaita vinkkejä ja inspiraatiota sellaisille lukijoille, jotka suunnittelevat itse remonttia.