Kaunis koti on jokaisen saatavilla

Klassisia muotoja, selkeitä linjoja, luonnollisia materiaaleja ja vaikutteita luonnosta – tätä on suomalainen design parhaimmillaan. Tyylikkäitä huonekaluja tarjoavat monet yritykset Artekista Iittalaan ja suomalaisen designin ulkopuolella valikoima on suorastaan rajaton: eurooppalaiset huippumerkit, luksusta henkivät anglo-amerikkalaiset valmistajat ja eksoottiset pienet putiikit tarjoavat tuotteitaan myös netissä ja toimittavat niitä ympäri maailman. Seikkailunhaluiselle tai matkamuistoja arvostavalle on aina hyvä idea tehdä sisustusostokset paikan päällä siinä maassa, mihin on sillä kertaa matkustanut. Mitäpä jos kotiin veisikin herkkujen ja magneettien sijasta paikallisen, kansainvälisesti tunnetun huippusuunnittelijan luoman sisustusesineen? Vaihtoehtoja on rajattomasti.

Inspiraatiota kodin sisustukseen ja oman tyylin löytämiseen

Netistä on helposti saatavilla inspiraatiota omaan sisustukseen. Erilaisten sovellusten ja sisustusaiheisten blogien avulla on mukava etsiä uusia trendejä. Trendejä voi toki käydä paikan päällä katsomassa myös esimerkiksi asuntomessuilla, jotka ovatkin oikea sisustajan unelmien aarreaitta. Varsinkin, jos omaa tyyliä haluaa päivittää tai kehittää, on hyvä idea ensin katsella muiden sisustajien luomia kokonaisuuksia ja makustella, mikä miellyttää omaa silmää eniten. Ehkä oma inhokkiväri näyttäytyykin jonkun toisen henkilön stailaamana täysin erilaiselta, jopa kiinnostavalta? Väriyhdistelmiä ja sisustuksen radikaaleja muutoksia, kuten seinien maalaamista, on turvallista harkita katselemalla esimerkkejä muiden jo toteuttamista sisustushaaveista. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun saa mahdollisuuden jo etukäteen nähdä, miltä vaikkapa vihreäksi maalatut seinät yhdistettynä ruskeaan sohvaan näyttävät. Jos näitä messuilla tai blogeissa esiteltyjä sisustuksia oikein tarkastelee, voi huomata, että huoneen katseenvangitsija tai se kuuluisa piste i:n päälle on juurikin yksi tai muutama tarkoin valittu design-kaluste. Tyypillistä on myös yhdistellä rohkeasti edullisempaa muotoilua ylellisempään, jolloin kokonaisuudesta tulee tasapainoinen ja ne edullisetkin huonekalut näyttävät yhtäkkiä arvokkaammilta.

Design-tuotteet osana mitä tahansa sisustusta ovat varsin vaivaton keino ryhdistää asunnon yleisilmettä. Jo tieto siitä, että olohuoneessa seisoo arvokas nojatuoli, voi kohottaa arjen luksukseksi. Myös pienillä design-tuotteilla, kuten vaaseilla tai astioilla, on helppo tuoda tyyliä ja ihanaa arvokkuuden tuntua kotiin satsaamatta sen suurempiin käyttötavaroihin. Kodissa on kiva olla, kun se on esteettinen ja sisustus on tarkoin harkittu.

Design kestää aikaa ja sen arvo säilyy

Arvokkaammat, ajattomat design tuotteet kestävät ajan kulutusta ja saattavat vuosien saatossa jopa saada keräilyharvinaisuuden aseman. Siksi design sisustukseen satsaamisen voi nähdä paitsi kestävänä ratkaisuna, myös mahdollisena sijoituksena. Monet tuotteet valmistetaan vuosittain vain tietyissä, ennaltamääritellyissä kulloinkin muodissa olevissa sävyissä, ja näiden tuotannon päätyttyä tulee erästä ajan saatossa harvinaisuus. Vihiä design kalustuksen arvon säilymisestä voi saada jo ennen ostopäätöstä katsastamalla ensin netin markkinapaikat ja tarkkailemalla, mitkä design-kalusteet käyvät vielä kaupaksi kerääntyneistä käyttövuosista huolimatta. Erityisesti tietyt Suomessa valmistetut tunnettujen nimien muotoilemat jakkarat, tuolit ja astiat ovat klassisuudessaan haluttuja vuodesta toiseen, eikä kysynnälle näy loppua.

Jokaisella on varaa pieneen luksukseen

Onneksi design-sisustus ei ole enää vain harvojen harrastus, vaan jokaisella on varallisuudestaan huolimatta pääsy arjen pieneen luksukseen. Kuluttajille suunnattu rahoitus, kuten https://www.freedomrahoitus.fi/, mahdollistaa jokaiselle omaan elämäntilanteeseen sopivan rahan tarpeen paikkaamisen kilpailukykyisellä takaisinmaksupolitiikalla. Niinpä päivitetystä sisustuksesta ja arjen luksuksesta pääsee jokainen nauttimaan heti.