Miten voin aloittaa oman sisustusaiheisen blogin?

Jos design-tuotteet ja sisustaminen kiinnostavat sinua, saatat harkita oman sisustusaiheisen blogin perustamista. Se ei olekaan hullumpi idea, sillä tämän genren blogit ovat olleet erityisen suosittuja ja uusia tuulia kaivataan jatkuvasti. Jos siis sinulla on sisustussilmää, ja haluaisit jakaa näkemyksiäsi ja tuotoksiasi myös muille, aloita rohkeasti bloggaaminen! Kerromme tässä artikkelissa, miten pääset alkuun!

Valitse blogialusta huolella

Oman blogin alustan valitsemiseen kannattaa käyttää hetki jos toinenkin, ja valinta kannattaa tehdä huolella. Monet suosivat WordPressiä, mikä ei suinkaan ole huono valinta. Varmista, että valitsemasi alusta toimii juuri sinun tarpeisiisi.

Varmista, että kuvauskalustosi ja -taitosi ovat kunnossa

Sisustusaiheisessa blogissa kuvat ovat erityisen tärkeässä asemassa. Varmista siis, että sinulla on riittävän hyvä kuvauskalusto, ja että osaat myös käyttää sitä riittävän taitavasti. Tarvittaessa on hyvä käydä valokuvauskurssi, jotta oppii ottamaan laadukkaita ja puhuttelevia kuvia. Ne auttavat nostamaan oman blogisi sisustusaiheisten blogien kärkeen.

Kuinka saan blogiin aina uutta sisältöä?

Jos tykkäät sisustaa, riittää oman kotisi sisustuksesta luultavasti kerrottavaa pitkäksi aikaa. Tiesithän, etteivät kaikki bloggaajien esittelemät design-esineet ole kuitenkaan välttämättä heidän omiaan? Osa yrityksistä jopa lainaa design-tuotteita bloggaajille näkyvyyttä vastaan. Jos toimit ammattibloggaajana, saatat jossakin vaiheessa harkita myös yrityslainaa, kuten https://qred.com/fi/ uusien hankintojen rahoittamiseksi.

Alan ajankohtaisten julkaisujen lukeminen, sekä toisten bloggaajien postausten seuraaminen voi tuoda myös itselle uusia ideoita omaa blogia varten. Sisustamisen saralla järjestetään myös monia tapahtumia, joista voi saada uudenlaisia virikkeitä, ja joihin kannattaa mahdollisuuksien mukaan osallistua. Mieti voisitko tuoda ajankohtaisiin puheenaiheisiin uusia näkökulmia, tai lähestyä niitä aivan uudesta kulmasta. Ehkäpä voisit tehdä kokovalkoisestakin sisustuksesta aivan omannäköisesi version, ja tuoda siihen omaa persoonallista tyyliäsi.

Älä aliarvioi lukijoitasi

Etenkin uutena bloggaajana sinun on tärkeää luoda blogillesi sitoutunut ja ahkera lukijakunta. Lukijoita ei koskaan tulisi aliarvioida. Vastaa siis heidän kommentteihinsa kunnioittavasti ja yritä luoda blogin ympärille keskustelua. Esimerkiksi arvontojen tai muiden kilpailujen järjestäminen voi auttaa keräämään blogin ympärille innokkaita lukijoita, jotka palaavat sen pariin yhä uudelleen. Muista, että lukijat kommentteineen ovat blogisi suola! Eräs hyvä idea levittää omaa ajatusmaailmaa on tarjota blogisi lukijoille mahdollisuus tilata blogisi uutiskirje. Kun lukija saa uutiskirjeen sähköpostiinsa, saa hän näppärästi tietää uusista sisustusaiheisista kuulumisistasi.

Jos aiot käyttää blogiasi mainostarkoituksiin, tee sekin läpinäkyvästi. Piilomainonta ei ole hyvien tapojen mukaista, ja myös se voidaan nähdä blogisi lukijoiden aliarvioimisena. Älä siis sorru tähän, vaan kerro mahdollisten yhteistyöpostaustesi kohdalla rehellisesti ja avoimesti, että kyseessä on kaupallinen yhteistyö.

Hyödynnä rohkeasti somea!

Some on hyvä kanava tuoda blogiasi ja näkemyksiäsi esiin, joten ota se rohkeasti käyttöön ja hyödynnä sitä monipuolisesti. Esimerkiksi Instagramissa voit jakaa sellaisiakin sisustusaiheisia kuviasi, joita et blogissasi jaa. Näin Instagram-tilisi tuo blogisi lukijoille lisäarvoa. Facebook puolestaan soveltuu erityisen hyvin blogipostausten jakamiseen, ja voi auttaa levittämään niitä sellaisillekin lukijoille, jotka eivät ole vielä löytäneet blogisi lukijoiksi. Facebookin kautta voit jakaa myös muiden sisustusaiheisia julkaisuja, ja tuoda siten jälleen lisäarvoa blogisi lukijoille.