Vuoden 2019 parhaat sisustustrendit

Modernille suomalaiselle ja pohjoismaalaisella kodille yhteisiä piirteitä ovat erityisesti vaaleus, luonnonvalon hyödyntäminen ja linjakkuus. Vuosi 2019 on kuitenkin tuonut tullessaan pohjoismaalaisen minimalismin ja modernismin rinnalle ripauksen art decoa ja persoonallisia detaljeja, joiden avulla haetaan rajojen rikkomista hillityllä, mutta mieleenjäävällä tavalla.

Erilaisia sisustustyylejä ja mieltymyksiä löytyy aivan varmasti moneen eri makuun. Tärkein sääntö kodin sisustamisessa on se, että sisustat aina kotisi itseäsi etkä ketään muuta varten. Oman kodin sisustuksessa saa ja tuleekin näkyä omat mieltymykset, lempivärit ja yksityiskohdat, jotka kertovat myös muille, millainen ihminen talossa asuu. Nappaa siis seuraavasti listasta omat suosikkisi ja muuta kotisi ilme jo vaikka tänään!

Vuoden 2019 parhaat sisustustrendit

Rohkeat yksityiskohdat

Vuoden 2019 sisustustrendit ovat tuoneet mukanaan joukon katseenvangitsijoita, joiden avulla simppeliin ja pelkistettyyn sisustukseen saadaan tuotua mukavaa piristystä, joka ei kuitenkaan dominoi tilaa. Suosittuja katseenvangitsijoita ovat esimerkiksi sisustuksesta poikkeava yhden seinän tapetti, verhokuosi, valaisin tai matto. Myös lempeitä pastellinsävyjä korostetaan räiskyvillä ja rohkeilla väreillä tai väriyhdistelmillä. Muita suosittuja teemoja ovat musta metalli, loft-asunnoissa käytettävä sisustuslinjaus sekä teollinen tyylisuuntaus.

Luonnonmukaisuus

Luonnonmukaisuus on aina ollut osa suomalaista ja pohjoismaalaista sisustusta. Vuoden 2019 trendeihin kuuluvat erityisesti puumateriaalin yhdistäminen kylmiin metalleihin, lasiin ja peilipintoihin. Materiaaliksi sopii erityisesti painekyllästetty kestopuu, joka käy sisätilojen lisäksi loistavasti ulkotiloihin sen kestävyyden ja laadukkuutensa ansiosta. Kestopuu kestää itse asiassa käsittelemätöntä puuta paremmin myös lakkaa ja maalia, mikä tekee siitä helposti muokattavan ja moneen sisustustyyliin mukautuvan materiaalin.

Myös ekologisuus näkyy tämän päivän sisustustrendeissä, mikä on osaltaan nostattanut jälleen kerran kotimaisen puun suosiota sisustuksessa. Materiaaleina käytetään paljon laadukkaita, kestäviä ja pitkäikäisiä materiaaleja ja erityisesti koivu tekee paluuta niin huonekaluissa kuin tapeteissa. Puu antaa vaaleille kodeille raikasta tunnelmaa, kun taas tummemmassa tai värikkäämmässä sisustuksessa puu tuo tilaan lämmintä ja pehmeämpää vastapainoa.

Värit

Värit ovat täällä taas ja niitä saa ja pitääkin hyödyntää! Värien avulla sisustukseen kuin sisustukseen saadaan tuotua hyvinkin pienelle budjetilla paljon persoonallisuutta, joka auttaa samalla rikkomaan pelkistetyn sisustuksen linjaa ilman, että värit ottavat siitä vallan. Yksiä vuoden 2019 mielenkiintoisimmista väreistä ovat erityisesti haalean keltaiset sävyt ja mausteiset korallin ja persikan sävyt. Keltainen sopii loistavasti valkoisten puupintojen kanssa siinä missä retromainen koralli ja lempeä persikka sopivat loistavasti yhteen harmaan ja beigen kanssa. Perinteiset sävyt valkoinen, harmaa, musta ja beige pysyvät edelleen muodissa, sillä niitä on todella helppo yhdistellä erilaisten pintojen, muotojen ja värien kanssa.

Uutta ja vanhaa yhdessä

Vuoden 2019 trendikkäästä modernista sisustuksesta löytyy nyt myös ripaus 90-lukua. Esimerkiksi kukat niin pöydillä, kuoseissa, verhoissa, tapeteissa kuin muissakin sisustuselementeissä ovat palanneet muotiin. Ennen tylsänä ja vanhanaikaisena nähtyä klassista sisustustyyliä ja sen tarjoamia yksityiskohtia kannattaa nyt hyödyntää modernissa sisustuksessa. Toisin sanoen 90-luvun ei tarvitse dominoida sisustusta, vaan pienet sisustuselementit, kuten mittasuhteiden leikittely, kukka-asetelmat tai 90-luvun kuosia mukailevat sohvanpäälliset riittävät. Huonekaluista 90-luvun tyyliin erityisesti rottinkituolit, puiset ja nahkaiset huonekalut sekä marmori ovat myös suosittuja materiaaleja vuoden 2019 parhaimmissa sisustustrendeissä.